tirsdag 4. september 2012

Bad i romantisk stil.


Uken er godt i gang-  hallo tirsdag!
Litt inspirasjon til badet kommer deres vei i dag...
Romantisk og landlig!


Mitt på golvet i det ljusa badrummet står badkaret i gjutmarmor på tassar, från Westerbergs. Fredrik har tillverkat egna ståndarrör i koppar. Ovanför badkaret hänger en krona för levande ljus, Housedoctor. I fönstret ett olivträd i en zinkhink. Gammalt tvättställ i järn, samt fat drejat av Lena Ihrman, allt från hennes ateljé och butik Lustfyllt.

Badekar i marmor med løveføtter, fra Westerbergs.
Lysekronen til levernde lys er fra House Doctor.


Handfatet är engelskt, från ­Twyford bathrooms. Blandare i oxiderad mässing från ­Qvesarums byggnadsvård. Spegel från Housedoctor. Hyllan fann Marie på vinden och målade vit. På den står loppisfyndade flaskor. Flaskställ och glas från Lustfyllt. En påse sydd av franskt linne av svenskan Pia Aaseby kommer från Atmosphere. I fönstret en byst köpt hos Bettys.

Vask fra Twyford Bathrooms og speil fra House Doctor.


Blandare i oxiderad mässing komplett med handdusch, metallslang och teleklyka, allt från Westerbergs. På badkarskanten handduk från Mary’s house och tvål med linnetyg från Côte Bastide från Atmosphere.

Blandebatteri i oksidert messing, fra Westerbergs.


Bakom fönsterväggen finns den kaklade duschhörnan. Takduschen är köpt via designkranenshop.nl. Även krokarna är holländska, köpta på en semesterresa.
Lekker dusj, fra Nederland! (designkranenshop.nl)


Förvaring extra-ordinaire! Köpmansdisken är köpt på Blocket för 1 300 kr. Den var i stort behov av renovering, men Marie och Fredrik förstod att den skulle göra sig bra i badrummet, så det var värt allt slit. Ovanför byggde Fredrik hyllplan och skåpdörrar av gamla fyndade fönster. Handduksställning från franska Côte table, köpt hos Mary’s house.

En gammel kjøpmannsdisk ble kjøpt billig og renovert, overskaper ble laget av gamle vinduer- volá! Perfekt og romslig oppbevaring på badet..


Bakom fönsterväggen finns den kaklade duschhörnan. Takduschen är köpt via designkranenshop.nl. Även krokarna är holländska, köpta på en semesterresa.

foto via SkönaHem

Ja, her kunne man tatt et lengre, avslappende bad uten problemer- eller hva?


Det var dagens lille bidrag fra oss.
Ønsker dere alle en herlig dag!
Heidi&Lizann

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos oss!