tirsdag 29. mai 2012

Nordre Haver Gård


Her på Lykkelig bloggen er det interiør som er i fokus, men denne gangen er det eksteriør som står for tur. Bli med inn på tunet på Nordre Haver Gård.I flere år har vi planlagt renoveringen av eksteriøret her på gården, rett utenfor Drøbak sentrum.
Vi har sett på gamle bilder, tenkt, tegnet, hentet inspirasjoner fra magasiner, nettsider, blogger og ikke minst "lyttet" til huset og hva som passer her og naturen rundt. Det har vært en lang prosess og endelig i år kunne vi begynne på dette spennende prosjektet.


Før renoveringen

Det var svært viktig for oss og tilbakeføre en del av de gamle på huset, slik at den vakre gamle bygningen kunne få tilbake sin glans og verdighet. Samtidig måtte noen endringer til for at det skulle bli en fin helhet, for å dempe husets høyde og for å få huset til å stråle igjen her på høyden.
1. mars i år ankom et snekkerteam fra Kvalitetshus Einar Høimyr gården, med containere, brakker og enorme stillaser. Stillasene ble satt opp på 1 dag, og påfølgende dag ble det revet av to lag med panel- det første laget var full av råte. Men det gamle panelet under var helt, tørt og vakkert. Denne kunne vi dessverre ikke bruke grunnet flere runder med flytting av vinduer og dører som hadde laget mye skader i panelet.
Under lag to med panel, ble det avdekket lekre, gamle tømmervegger, og vi så nå at huset en gang bare har vært en liten tømmerstue på ca. 20 m2.
 På veggen fant vi tegninger som snekkerne fra forrige store renovering hadde laget, fra 1916. Det er usikkert hvor gammel denne delen av Haver Gård er, men gammelt er det, det er helt sikkert. Denne flotte bygningen har nok rommet mange mennesker og familier i flere århundre.


Nordre Haver, år 1943.


Ukene under renoveringen har flydd av sted. Etter at vegger var rettet ut, asfalt plater ble satt på og etterisoleringene var blåst inn, begynte den spennende prosessen med å legge ny panel.
Vi valgte fas panel av sent vokst gran 6 tom bredde, som kom ferdig grunnet. Kraftige profilerte vannbrett og etasjeskiller, med tannborder og hulkil list, deler de to etasjene som før var i en lengde.
Dekoren vi valgte er klassisk og tidløst, og akkurat passe pyntet. Vindusinnrammingene har samme vannbrett og tannbord som etasjeskillen, samt egenproduserte dekor klosser av mannen på gården.
Mellom alle takbjelker ble det listet med en kraftig list, med en liten taklist under for å gjøre overgangen mykere. Kraftige hjørnekasser med vakre profiler og ikke minst de høyreiste flotte spirene og mønekryss var prikken over i en i dette prosjektet. All dekor er levert av EKS Design, http://www.eks.no/ .Fargene vi har valgt er Jotun optimal Demi hvit, og all dekor og vinduer er malt med Jotun optimal Eggehvit. Demi hvit ligner på en av de gamle gårdshusfargene som ble benyttet før, men denne er litt lettere og lysere.Etter
Vi er strålende fornøyde med resultatet! 16. mai var snekkerteamet ferdig og stillasene ble plukket ned. Et lite penselstrøk unna, så er det siste vinduer ferdig malt i morgen.
Huset er blitt så vakkert, så riktig, så majestetisk og flott! Vi kan ikke se oss mette på den flotte bygningen og er rett og slett forelsket i vårt «nye» hus. Jeg er stolt, glad, ydmyk og bejæret som for lov til å bo her og ta vare på den vakre gården sammen med min mann, som er tredje generasjon her på Nordre Haver.Bak det store epletreet til høyre, skimtes låven hvor butikken Lykkelig på Haver åpner torsdag, kl 18!

Utsikten fra butikken..Har du spørsmål til renoveringen, materialer eller leverandører ? Send meg en mail på heidi@lykkeliginterior.com, eller legg igjen en kommentar her på bloggen.

 

Heidi & Morten
6 kommentarer:

 1. Det ble så utrolig fint :)

  SvarSlett
 2. Takk for det, vi er så fornøyde <3 I dag ble siste strøk rundt vinduer utført og jeg er ferdig:) Nå er det fullt fokus på butikk åpningen på torsdag! Håper vi ser deg der;)

  SvarSlett
 3. Jeg sier bare: F L O T T ! Mvh Kari

  SvarSlett
 4. Hjertelig takk Kari. Så hyggelig med tilbakemeldinger:)

  SvarSlett
 5. Det ble så fint hos dere:)vi må nok komme oppom en tur, neste gang vi kommer nedover.Har mange gode minner fra Haver, hos mormor og morfar:)


  Hilsen Toril

  SvarSlett
 6. Hei Toril, ja det må dere jammen gjøre, kom hele gjengen om dere vil.Så kan dere få se både hus og butikk. Litt kaffe og kake i solen er vel heller ikke å forakte.

  God helg til dere alle:)

  Heidi

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos oss!