søndag 11. mars 2012

Green is Cleen!

 Fargerike har kåret grønn som årets farge 2012, basert på internasjonale trender og egne salgsanalyser. Kreativ leder hos Fargerike sier i en artikkel i siste BoligDrøm, at grønt kan være både rustikt og nostalgisk, men også glamorøst.Tapeter fra Fargerike

Norsjö og Flügger har også mange grønne nyanser i vårens fargekart, og BoligDrøm holder en knapp på at de mørke, militære og olivengrønne nyansene slår best ann i årets trendpalett, i tillegg til de sarte pastellgrønne selvfølgelig!
Jotun bidrar også med denne livets farge i sine fargekart. Disse lekre i "Supreme Oase" har vi brukt flere av i interiørveilednings oppdrag, og det er virkelig lekkert i sitt rette element.

Supreme Oase

 I etsetikken regnes grønt vanligvis til de kalde fargene, selv om grønn kan gjøres varmere med tilsetting av gult. Grønt blandet med rødt blir brunt. I malerkunsten er det flere grønnfarger med tradisjonelle navn, for eksempel smaragdgrønn og olivengrønn.
via Wikipedia

Supreme Oase

Ifølge den tradisjonelle fargepsykologien assosieres grønt med livet selv, og virker beroligende, friskt og avslappende. Grønt brukes derfor mye på sykehus. Fordi mennesker så lett ser forskjell på ulike grønnfarger, gjelder det imidlertid å velge den riktige grønntonen, det vil si en som virker naturlig og behagelig, og ikke syke og giftig. Bruk av grønt kan derfor være vanskelig.

Supreme OaseSupreme Oase
bilder via Jotun


Visste du at:
Fra gammelt av var grønn fruktbarhetens og kjærlighetens farge, ikke rød slik som i nyere tid?

Liker du grønn, og kunne du tenke deg vegg eller to i grønt? PRØV! Det verste som kan skje, er jo at du må male over i noe annet, om det ikke skulle passe deg likevel..
Den som intet våger... ;)
For YOUR inspiration

Pinned Image


Pinned Image


Pinned Image


Pinned Image


Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image


Pinned Image

Pinned Image

Pinned Image
bilder via PinterestHåpet er lysegrønt!
Kooooos dere de siste timene av søndagen, så "sees" vi i morgen.
Heidi&Lizann

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos oss!